Slik tenker du strategisk når du redesigner nettstedet

Redesign av nettsiden begynner ikke når du skisser hvordan nettstedet skal se ut, når designerer begynner å plassere de første pikslene eller når du kjøper en mal. All redesign begynner med strategisk planlegging.

I denne utgaven av Resultifys svenske podkast, Onlinefolket, snakker programleder Ehsan Noroozi med David Bjärne, markedssjef på teknikdelar.se. Han forteller om deres redesign av en nettbutikk med drøyt 22 000 produkter. Nettstedet ble lansert rett før den kommersielle høytiden Black Friday, rett før jul i 2017. Hør samtalen

E-handel og det å gjøre de riktige testene i nettbutikken

David beskriver utfordringen med å vite hva man skal teste. På den ene siden tester man små ting, som fargen på knappene, hvor prisen plasseres, o.s.v. På den andre siden tester man store ting, som plasseringen av elementer, overgripende fargevalg, med mer.

De store faktorene viser hva som fungerer og ikke fungerer. De små faktorene er konverteringsoptimering. Med andre ord finpussing av de de store testene har vist fungerer.

Omfang – team og arbeidsfordeling

David Bjärne og en kollega har gjort arbeidet sammen med et byrå, men forutsetningen var at teknikdelar.se selv fikk stå for designet. Dette betød at David måtte lage designet selv. En stor utfordring for en som ikke er en designer.

Betyr dette at designhåndverket nedvurderes hos teknikdelar.se? «Nei,» sier David.

Tidsskjemaet har vært stramt. Det at David tok seg av designet selv kortet ned arbeidstiden for utviklerne. Å ha et tett team har vært svært viktig for at arbeidet skal bli bra og fungere innenfor den stramme tidsrammen. David Bjärne antar at det tar ca. ett år å gjennomføre en ordentlig redesign. På den ene siden all testingen, men også planleggingen av arbeidet, kravspesifikasjon og design.

Samme bilder i samme format sparer arbeid

Teknikdelar.se valgte å beholde samme format på produktbildene, men å gjøre dem større. Det ville vært en veldig stor jobb å ta nye bilder, for det er mer enn 22 000 produkter.

Nettmobbing og foreldrerollen

Både David og programleder Ehsan har barn på samme alder. Da er det også naturlig at de kommer inn på nettmobbing. Det er ikke lenger noe som bare finnes i andres liv. Alle foreldre må vite mer og håndtere dette fenomenet. Det blir det mer om i en annen podkast.