På tide å oppdatere TYPO3-nettstedet ditt

For deg som har et TYPO3-basert nettsted er det nå på tide å oppdatere til neste TYPO3-versjon. Vi forklarer gevinstene ved å oppgradere – og risikoen ved å la være.

 

For ikke så lenge siden erklærte Google Chrome at TYPO3 er verdens raskeste publiseringssystem. Sammen med blant annet Wordpress og Drupal er TYPO3 også en av verdens mest populære CMS-er – men for best mulig sikkerhet må du holde programvaren oppdatert.

Resultifys salgssjef Robert Lindh, som frem til i vår satt i TYPO3-foreningens internasjonale styre, forklarer han at det er på høy tid å oppgradere.

«Med hver eneste nye versjon kommer det nye funksjoner som gjør nettstedet ditt bedre, raskere og sikrere. På nettet finnes det en tydelig oversikt over når oppgraderingene kommer ut og når støtten for gamle versjoner opphører: TYPO3 Roadmap. Følger du med på den kan du både budsjettere og planlegge i god tid.

Men hvordan vet du hvilken oppdatering du må gjennomføre nå?

Oppgradering til TYPO3 v9 mest kostnadseffektivt

Flere versjoner av TYPO3 er nå så gamle at det kan være aktuelt å sette opp en ny installasjon i stedet for å oppgradere. Har du for eksempel et nettsted i TYPO3 v6 må du kjøpe en spesiell utvidet langtidsstøtte for å holde den sikker.

«Har du TYPO3 v6 i dag må du først oppgradere til TYPO3 v7,» sier Robert Lindh. «Når du har TYPO3 v7 må du oppgradere til TYPO3 v8, og når du har TYPO3 v8 kan du oppgradere til den beste versjonen – TYPO3 v9

Les mer: 5 grunner til å oppgradere til TYPO3 v9

Kan jeg oppgradere direkte til TYPO3 v9?

«Absolutt, men hvis det er flere steg mellom din nåværende og den nyeste versjonen kan ofte det raskeste være å ‘flytte inn’ i en helt ny installasjon.»

Er det noe du anbefaler?

«Selvsagt. Du sparer både tid og penger fordi en ny installasjon er en engangsinvestering. Du slipper også å ta med deg gamle ting som har skapt problemer i den gamle versjonen. Dessuten er TYPO3 v9 enklere, penere og raskere, og den har nye beskjæringsverktøy.»

«Det er bare å ringe oss på +47 67 20 93 21 eller send en e-post, så kan jeg sende deg en demo som viser det du får i TYPO3 v9.»

Hvor mye koster det å oppdatere?

«Det kan ta alt fra 10 til 300 timer. Tid og pris avhenger av hvor mange endringer du har gjort i systemet tidligere og om du har mange forskjellige moduler installert. Før vi oppgraderer estimerer vi naturligvis tid og pris, og du får en dato for når vi forventer at oppdateringen skal være gjennomført,» forklarer Robert.

«Når du skal oppdatere TYPO3 er det lurt å ta kontakt med oss så snart som mulig, slik at vi kan legge prosjektet inn i planene våre.»

Hva skjer hvis jeg ikke gidder å oppgradere?

«Det er akkurat som om du skulle la være å levere bilen på service: du får ganske raskt et dårligere system som blir usikkert over tid. Det innebærer en økt risiko for

  • å bli hacket
  • at nettstedet ligger nede
  • at funksjoner slutter å fungere
  • at du mister kunder til konkurrentene dine.»

«I tillegg er det ganske gøy å oppdatere. Det er fint å se at nettstedet er raskere og fungerer bedre,» sier Robert Lindh.
 

Få hjelp til å oppdatere TYPO3-installasjonen.

Kontakt oss i Resultify på 67 20 93 21 eller send en e-post.

 

Resultify har bygget nettsteder for nordiske og globale varemerker i mer enn 10 år. Vi er aktivt engasjert i den globale open source-bevegelsen og hører til blant verdens ledende leverandører av TYPO3 CMS. Les mer om våre tjenester innenfor nettsider, utvikling, TYPO3 og Wordpress