Nå markeres nettsteder uten HTTPS som usikre i Google Chrome

At nettsteder skal være «secure by default», har Google sagt i mange år. Nå gir nettleseren Chrome brukeren beskjed om usikker tilkobling, melder Search Engine Land.

 

Denne sommeren har vært viktig for Google. Selskapet har rullet ut Speed Update og alle nettsteder som ikke har tatt i bruk HTTPS markeres  nåsom «non-secure» i nettleseren Chrome.

Denne forandringen kom med Chrome 68, og ser slik ut i brukerens nettleser:

Google har oppfordret eiere av nettsteder til å ta i bruk sikker tilkobling med HTTPS i over ett år nå – og til og med hintet om en liten ranking boost for å gi et ytterligere incitament. I følge bloggposten deres har kampanjen vært fremgangsrik:

  • Over 68 % av Chrome-trafikken på Android of Windows er nå sikker

  • Mer enn 70 % av Chrome-trafikken i Chrome OS og på Mac er nå sikker

  • 81 av de 100 største nettstedene i verden bruker nå HTTPS som standard

Avhengig av nettstedet størrelse, og dermed omfanget av prosjektet, kan et flytte fra HTTP til HTTPS være ganske krevende. Sjekk lenkene nedenfor for mer veiledning om denne endringen på dine egne og dine kunders nettsteder, i tillegg til veiledning om validering og hvordan man håndterer blandet innhold.

Vil du vite mer eller trenger hjelp med å flytte nettsteder til HTTPS har vi hos Resultify lang erfaring. Ta gjerne kontakt, så hjelper vi deg.