[Translate to Norsk:] Marketing Mix Modelling

Instashopping – hvordan fungerer det og hva må du gjøre?

Veronica Ermanbriks er digital markedsfører hos Resultify. Hun brenner for de tingene som krever litt ekstra innsats. Ting som nå, når Insta-shopping har blitt tilgjengelig og nettbutikkene får enda en ting å stresse over. Men hva innebærer Insta-shopping, og hva gjør man som bedrift for å begynne å bruke den.
– Insta-shopping er til for selskap som selger fysiske produkter i henhold til Facebook og Instagrams kjøpsbetingelser. Det betyr i prinsippet at det blir enklere å vise frem produkter på Instagram og at veien til konvertering blir kortere. Det gjør at kundelojaliteten kan øke og at det blir enklere for kundene å kjøpe ting fra varemerkene de liker.

Hvor finner jeg funksjonen?
– Den vises som en ny oppdatering lengst oppe på profilsiden på instagramkontoen til selskapet ditt, så du må ha en bedriftsprofil for at det skal fungere.

Men hva om jeg ikke har en bedriftsprofil, men bare er helt vanlig?
– Da kan du endre den private kontoen din til en bedriftsprofil. Det er ikke vanskelig. Så må bedriftsprofilen kobles til Facebook-katalogen gjennom Business Manager, Shopify eller BigCommerce, eller direkte på bedriftssiden din på Facebook. Nå ru har aktivert det har du koblet Insta-shoppingen din til Facebooks produktkatalog, og på den måten kan du tagge produkter på samme måte som du tagger personer. Kjempeenkelt!

Nøyaktig hva er det som er kjempeenkelt?
– Å lage en kobling til produktkatalogen din. Du finner den under «alternativer» på Facebook og undervalget «shopping».

Og hvordan legger du inn produktene?
– Du legger dem inn gjennom «Kjøp» i Instagram og så tagger du bare produktene i bildet du har valgt.

Hvis jeg klikker på produktene i Insta-shoppen og vil handle, hvor kommer jeg da?
– Du kommer først til butikken på Facebook, og hvis du så klikker på kjøp eller handle, flyttes du inn i nettbutikken.

Koster det noe?
– Ikke nå i begynnelsen.

Synes du at du vet nok er det bare å sette i gang. Ellers finner du hjelp på finner du mer info på Instagrams brukerstøttesider eller du kan ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Lykke til!